#bartspeelthethard

Vorig jaar speelde presentator Thomas Vanderveken – na een jaar hard oefenen – het pianoconcerto van Edvard Grieg. Zijn bijzondere uitdaging konden we met z’n allen volgen tijdens het programma ‘Thomas speelt het hard’ op Canvas. Het inspireerde Bart, zaakvoerder van De Gouden Schaar, om een gelijkaardige uitdaging aan te gaan.

Bart : 'Tot mijn 18de volgde ik pianoles aan de muziekacademie van Sint-Truiden, daarna was de piano thuis bijna dertig jaar een meubelstuk. Tot nu. Ik koos ervoor om het 17de pianoconcerto van W.A. Mozart te studeren en ging daarvoor in de leer bij Liebrecht Vanbeckevoort, de laatste Belgische laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Op zondag 24 februari zal ik dit pianoconcerto uitvoeren, onder begeleiding van het Limburgs Kamerorkest. Het wordt mijn ‘debuut’ als concertpianist, het resultaat van een jaar heel hard werken.'

Het wordt een benefietconcert waarop ook Liebrecht Vanbeckevoort zelf zal optreden, hij speelt uit zijn nieuwste CD met muziek van Franz Liszt.

Het concert heeft plaats in de H.Hartkerk van Tienen en start om 15.00 uur.

Tickets voor het concert zijn te koop in ‘De Gouden Schaar’ op de Veemarkt in Tienen. Ze kosten 15 euro, de opbrengst van het concert gaat naar het kankersteunpunt van Tienen.

Wie niet kan wachten en nu al wil weten hoe het 17de pianoconcerto van Mozart klinkt, kan hieronder naar een opname van Radio Kamer Filharmonie met de bekende pianist Andreas Staier.

 

#Bartspeelthethard

 

powered by prosite | design by Joumani